Als ik zeg 'Sendra' denk je misschien niet gelijk aan stijvolle veterschoenen voor heren. Verrassing! Want Sendra heeft namelijk een herenlijn waar menig Italiaans schoenenmerk jaloers op kan zijn. Met alle bijbehorende kenmerken: extreme aandacht voor kwaliteit en uitmuntend vakmanschap, met de nodige klasse en karakter zoals wij dat ook van de Sendra Laarzen gewend zijn.

Premium materialen

Deze handgemaakte herenschoen type10914 van het merk Sendra lijkt als je snel kijkt op een vrij klassieke oxford broque schoen. (De termen oxford & broque worden vaak met elkaar verwisseld. Broque staat voor de geperforeerde versiering van de schoen en oxford is het model. Een lage schoen met dichte wreefsluiting en veterogen aan de binnenzijde. Wanneer je dit combineert krijg je een oxford boque schoen.) Maar zodra je dit model goed bekijkt zie je het prachtige blauwe leer in combinatie met het ton-sur-ton slangenleer en ronde neus met carré afwerking. Op het middenstuk is er gebruik gemaakt van gemêleerd vintage leer dat is afgewerkt met stoere grove stiksels. De binnenkant van de Sendra schoen is comfortabel gevoerd met 'ademend' leer, evenals de loopzool welke is verrijkt met rubberen hakkentips voor een goede grip.

How to style

Ondanks het vrij klassieke model, is de schoen door de brogue versiering en het opvallende materiaalgebruik niet heel formeel. Onder een driedelig pak zul je deze schoenen dan ook niet vaak zien.  Maar des te vaker onder een smart casual outfit, de schoenen passen perfect onder een chino of een spijkerbroek. Vooral met een goede jeans vormt deze schoen een gouden duo. Rol de broekspijpen een extra slag op om de schoenen in de schijnwerpers te zetten. Nu verkrijgbaar bij Schoenenwinkel.nl in diverse kleuren. De prijs is €279,95 inclusief verzendkosten.

Sendra 10914 herenschoen blauw

Sendra 10914 blauwe herenschoen